Visste du att sjön Åsnen har en unik insjöskärgård med över 1000 öar? Den nyinvigda Åsnens Nationalpark visar upp en mängd otippade superlativ, men främst av allt en häpnadsväckande natur som bara väntar på att utforskas. För en upplevelse vid Åsnen helt på naturens villkor finns Getnö Gård – Lake Åsnen Resort: en boendeanläggning med fokus på naturupplevelser, hållbarhet och vildmarkskänsla.

Anläggningen är ett privat naturvårdsområde på 15 km², med en egen Ö-grupp beläget mitt i vackra sjön Åsnen. Omgiven av fågelskyddsområden, naturreservat och inte minst Nationalparken Åsnen är Getnö Gård-Lake Åsnen Resort ett riktigt naturparadis: regionalt och hållbart med en lång tradition sedan 1967, men samtidigt innovativ med egen solenergi för extra stöd till driften.

Med 160 ställplatser på campingområdet och 12 friliggande fritidsstugor erbjuds boende för varje smak. Fräscha faciliteter och services underlättar för gästerna och gör boendet vid Åsnen komfortabelt. Bästa förutsättningar alltså för en oförglömlig natur- och semesterupplevelse: flera aktiviteter med sportfiske, naturskola, kajak-& fiskeguider, kanotsafaris, fiskgjusesafaris och islandshästar. Strövstigar på 3, 4 och 5km och badplatser finns på Ön Getnö. Man kan lätt komma in i den nya Nationalparken med cykel, kanot eller kajak.

Upptäck  Åsnens ”big five” med kamera och kikare: Fiskgjuse, havsörn, älg, storlom och trana lever vid Åsnen och presentera sig för den naturintresserade. Med lite tur skådar man även utter!

På Getnö kan ni även uppleva Midsommartradition, Kräftkalas och Småländska Julbord med teaterföreställning.

Getnogard camping resort fiske natur
Stugorna kan man hyra året runt. NaturCampingen har öppet 1 maj till 1 oktober.

Öppettider

Måndag

09:00 - 20:00

Tisdag

09:00 - 20:00

Onsdag

09:00 - 20:00

Torsdag

09:00 - 20:00

Fredag

09:00 - 20:00

Lördag

09:00 - 20:00

Söndag

09:00 - 20:00

Stugorna kan man hyra året runt. NaturCampingen har Öppet 1. maj till 1. oktober. Vår och höst är det konferenser och grupper, fiskesäsonger. Midsommartradition, Kräftkalas mm. Året avslutats med Julbord. Getnös ”Gammel-Jul anno 1912” - en julupplevelse från förr.

Kontakt